III. Babits Streetball Bajnokság

Immár harmadik éve, hogy hagyományosan összegyűlnek a bátaszéki kosárlabdázók a nyár végén, streetball bajnokság keretében összemérni, ki mennyire tartotta fenn kondícióját a nyáron. Idén már két korcsoportban zajlottak a mérkőzések, a felnőtt csapatok mellett az általános iskolások is kosárlabdáztak.

A mérkőzésekre „bemelegítve” büntető- és hárompontos dobó versenyre került sor.

A büntetőnél 3-ból 3-at bedobva Papp László lett a győztes, míg a 3 pontos dobóverseny több fordulósra sikerült: Heberling Norbert, Pomsár Tamás, Péter Géza és Hesz László voltak versenyben az első forduló után. A második fordulóban Heberling Norbert lemorzsolódott, majd végül Péter Géza nyerte a dobóversenyt!

A kisebb korosztályban három csapat indult el, és olyannyira kiegyenlítettek lettek az erőviszonyok, hogy körbeveréssel zárultak a mérkőzések végül.  A dobott pontok így alakultak:

„Tudom” - „Dán”: 9-8

„Tudom” - „69”: 5-9

„Dán” – „69”: 10-8

..ez alapján a helyezések:

I. : 69 (Schroth Anna, Szabó Dominik, Molnár Bence)

II.: Dán (Bódi Niki, Suplicz Dani, Bozsolik Ákos)

III.: Tudom (Dékány Nóri, Gracsek Zsolt, Glöckner Zoli)

A felnőtt korosztály csoprotjában négy csapat envezett, bár a névválasztással néhányan bajban is voltak, de akadt olyan csapat is (Kecsöp, HVIM), akik évek óta állandó (vagy alig cserélődő) „kerettel” állnak ki.

A mérkőzéseredmények így alakultak:

 Kecsöp-Nemtom: 9-16

Kecsöp-HVIM: 9-9, hosszabítás, 11-9

Kecsöp-Mindegy: 5-16

Nemtom-Mindegy: 13-11

HVIM-Mindegy: 3-15

Nemtom-HVIM: 16-15

A helyezések így alakultak:

1: Nemtom (Heberling Norbert, Pomsár Tamás, Kőműves Dávid)

2: Mindegy (Ruppert Szilárd, Papp László, Hesz László)

3: Kecsöp (Kamenszki Tamás, Szabó Péter, Cseresnyés János )

4: HVIM (Tóth Máté, Csaba-Tóth Zsófia, Csaba Csenge)

„Jól zajlott a III. Babits streetball bajnokság. Egész délután együtt volt több korosztály. A nyáron rendszeresen jártunk ki dobni, mozogni,így nem okozott nehézséget a tűző napon a játék. Mindenki jól érezte magát, felszabadultan kosarazhatott.” /Pomsár Szilvia, edző/