Kosárlabda edzők

 

   Pomsár Szilvia - női, férfi felnőtt, utánpótlás edző

Szekszárdon kezdtem kosárlabdázni 9 éves koromban. A helyi Egyesület edzésein és sok mérkőzésén vettem részt,hazai és idegen pályán. Korosztályos válogatott csapat keretébe válogattak,amit akkori edzőimnek köszönhetek. Köztük  Harsányi Máriának. Szerencsés vagyok,fiatalon az NB1/A csapat kerettagja lehettem,velük több országban játszhattam többek között az Egyesült Államokban is. Később Bonyhádon és Baján léptem hazai játékosként pályára. Baján Támadó és védőlepattanó szerzésben országosan vezettem a listát NB1/B osztályban. Magánéletben is sportos munkakörben dolgozom,a Bátaszéki Tanuszodában Uszodamesterként. Tagja vagyok a Vicze János Sport Közalapítványnak.

Kislányom is sportos családi közegben nő fel,jól ismeri a labda pattogó zaját,hiszen 6 éve veszek részt a Bátaszék SE Kosárlabda Szakosztály Edzésein. Férficsapattal kezdtem, majd  jöttek a fiatalok is. Sokat tanultam az évek során,hiszen mindegyik korosztályba beleláthattam. Ez mellett 2012 -ben elindítottunk egy Női csapatot,a Baranya Megyei Bajnokságban, amiben aktívan vettem részt játékosként is .Itt első helyen végeztünk. Ebben a sportágban találtam meg önmagamat.

Bátaszéken az eddigi  cél a toborzás volt,a gyerekekkel megismertetni és megszerettetni a játékot,a következő pedig kosárlabdázókat nevelni! Matejcsek -Lerch Éva segít ebben a munkában,egy éve foglalkozik aktívan a legkisebbekkel.

 

Matejcsek-Lerch Éva - Bátaszéki Oroszlánok edző

 

Sportos családban nevelkedtem, édesapám futballozott, édesanyám kosárlabdázott. Édesanyám  Bátaszéken az Általános Iskolában tesi-földrajz szakos tanár volt, és akkoriban ő tartotta az általános iskolásoknak a kosárlabda edzéseket! Így a család után először itt találkoztam a kosárlabdával. 6-7 évesen kezdtem el az edzésekre járni, majd miután lázadó kisdiák voltam saját édesanyám edzésén, így 4. osztályos koromtól Szekszárdra jártam edzésekre.Azt követő évben Szekszárdon (akkori 2-es vagy Sportiskola) felvételt hirdettek sportosztályba, és Szabó Dönci bácsi beválasztott a kosárlabdaosztályba, így ott folytattam a sportágat! Iskolai szinten is rengeteg tesióránk volt, ahol sokat kosaraztunk, és minden délután edzés, és minden hétvégén mérkőzés!  Az iskolai csapatot Németh Zsuzsi néni edzette, majd későbbiekben Harsányi Mária, Harsi J csapatában edzhettem . Így rengeteg országos versenyen ott voltunk, és remek eredményeket értünk el! Akkoriban –gyerekként- élveztük a sikereket, amit a rengeteg edzéssel értünk el (mindennapi edzés és még reggeli dobóedzések iskola előtt, amikor is 4.40-kor keltem), kitartásunk, akaraterőnk fejlődött, és egy remek társaságban voltunk! Itt játszottunk együtt évekig Pomsár (Orbán) Szilviával! NBI ifi után,  Bonyhádon játszottam NBII-ben!

Majd „vissza a gyökerekhez”: 2013-ban Pomsár Szilvi felkért, hogy segítsek be egy-két edzést tartani Bátaszéken a legkisebbeknek.(Szilvi ekkor már jó pár éve a Bátaszéki Sport Egyesület Kosárlabda Szakosztályának vezetője volt) Szívesen vállaltam és így 2013 szeptemberétől segítek Szilvinek. Számomra a 2014-2015-ös szezon volt meghatározó, amikor is a Bátaszéki Oroszlánok néven elindultunk a nyolc  fordulós Gemenci Nyuszi kupán. Eközben végzem Pécsen a kosárlabda sportedzői tanfolyamot is, ami 2 éves!

Így édesanyám után jó pár éve most én tartom az általános iskolásoknak(alsó) az edzéseket.

Két gyermekemet is próbálom „életre nevelni” (édesapám szerint „spártai nevelés”-NÉHA), ahol sokat mozgunk, biciklizünk, szaladgálunk, és nem „nyafogunk”!

Horváth Rita - U14, U12, serdülő leány edző

 

Csaba-Tóth Zsófia - U9 vegyes (Kisoroszlánok) edző

14 éves korom óta kosárlabdázom, noha sosem került annyira előre az életemben a kosárlabda sajnos, hogy magasabb szinten tudtam volna eredményeket elérni. A kosárlabda iránti tisztelet és szeretet azonban immár több, mint 10 éve jelen van az életemben, mely nyomán először csak kisegítve a bátaszéki edzők munkáját ismerkedtem az edzői munkával, majd edzőképzőt is elkezdve szeretném a gyermekeknek minél minőségibb módon átadni a kosárlabda tudást. A 2015/16-os szezonban segédezőként, és az óvodás előkészítő vezetőjeként, 2016/17-ben az óvodás előkészítő, valamint az U9 vegyes edzőjeként dolgoztam. Testvérem és férjem is játékvezető, három fiam közül kettő kosárlabdázik.