Hatalmasat küzdött, de alulmaradt a BSE

Kisebb ünneplés előzte meg a BSE kosárlabdacsapatának soron következő mérkőzését, a tavalyi Szekszárdi Bajnokságban 2. helyezést kiharcoló csapat tagjai vették át jól megérdemelt ezüstérmeiket.

A meccsen azonban már nem volt helye ünnepi hangulatnak, a címvédő Mohács ellen csak maximális összpontosítással és akarattal lehetett győzelmi esélyünk. A feldobás pillanatától kezdve óriási küzdelem zajlott a pályán, a játékvezetői szempontból is igen nehéz mérkőzést a sípmesterek igyekeztek végig kézben tartani, sikerült is az időnként előtörni készülő indulatokat idejében megfékezniük.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezettek, végül egy kosárnyi különbséggel mehettek pihenőre. A második játékrészben azután sikerült még egy lapáttal rátenni az addigiakra, a küzdelem már-már gigászi méreteket öltött. Kicsit meglépett az ellenfél, Pomsár azonban visszahozta csapatát 2 pontra, majd hosszú-hosszú percekre befagyott az eredményjelző. Ebben az időszakban egyértelműen a védekezés dominált mindkét oldalon, az ezt a műfajt kedvelő nézők igazi csemegékben részesülhettek. A mi védelmünk fő oszlopa Heberling volt, aki elképesztő munkát végzett, ezzel komoly tartást adott a csapatnak. Lassan azért a pontszerzés is beindult, sajnos azonban ez a Mohácsnak sikerült hamarabb, lassú araszolgatással 10 pont körüli előnyt sikerült kiépíteniük. Eközben a BSE Pomsár extra játékával tartotta magát, rajta kívül ugyanakkor nem volt az ellenfél gyűrűjére veszélyes játékosunk, a végén pedig a kipontozódások (Ruppert, Heberling) végleg megpecsételték a sorsunkat.

Bár végül kikapott, maximális dicséret illeti kosárlabdacsapatunkat, amely ha a küzdőszellemet és ezt a védekezést hozni tudja a továbbiakban is, bárki ellen jó esélyekkel léphet pályára.

 

Bátaszék-Mohács: 58-65(14-17,18-16,6-11,20-21)

Dobott pontok: Pomsár:26, Heberling:11, Kőműves:10, Péter:7, Ruppert:2, Szegedi:2.

„A tavalyi bajnokcsapat ellen játszottuk a második,hazai meccsünket,akiktől szoros küzdelem után kaptunk ki. A mérkőzés alatt többször vezettünk, de Pomsár kiemelkedő játéka sem volt elegendő hogy megfordítsuk az utolsó negyed 6-7 pontos különbségét. A védekezésben próbálkoztunk emberfogással és zónával egyaránt,ami jól sikerült,a támadásban lassúak voltunk és a lendületesebb,fiatalabb ellenfél jól hárította a dobásainkat ,passzainkat. A nézők egy küzdő, hajtós bátaszéki csapatot láthattak,akiknek köszönjük a biztatást,szurkolást!” Pomsár Szilvia edző