Tapasztalatszerzés

Egy sportoló számára mindig az adja a valós visszajelzést arról, hogy hol tart munkájában, amikor egyre magasabb léceket igyekszik megugrani, egyre erősebb ellenfelekkel méri össze tudását. 

Oroszlánjaink és U14-es csapatunk is kaphatott visszacsatolást a legutóbbi mérkőzésein, hol kell javítani, mik a kritikus pontok, hova fektessen a csapat még kifejezettebb munkát – valamint arról, hogy mi az, amit valóban sikerült már beépíteni. Ugyan nem győzelmek csillognak, de aki tudja, hogyan működik a sport világa, azt is tudja, hogy nem csak a pillanatnyi siker létezik, de a valódi sikerhez a vesztett csaták is hozzájárulnak. Még tán nagyobb mértékben, mint a győztesek.

 

Nyuszi-Kupa 5. forduló

Oroszlánok-PVSK Turbóegerek: 16-28 (2-8,2+5-2+4,7-7, 0-7) 
Pontszerzők: Ruppert 4, Heberling 3, Papp 3, Izsák 2, Szikszai 1, Rácz 1, Kolep 1, Bakó 1

Oroszlánok-Zombasket: 18-34 (2-6, 4+3-8+3, 7-10, 2-7)
Pontszerzők: Ruppert 6, Heberling 6, Bakó 3, Izsák 2, Szikszai 1

Matejcsek-Lerch Éva, edző: „A négy forduló után Oroszlánjaink a C csoportig meneteltek felfelé. Sajnos itt már a bemelegítésnél látható volt, hogy az ellenfél alapjai biztosabbak, és a képzettségük is máshol tart. A heti edzés óraszám különbségei nagyban megmutatkoztak, de az eredményekre nem kell szégyenkezzünk. Küzdeni tudásunkkal nem hagytuk magunkat, és büszkén tudtunk veszteni. Az első meccs utolsó negyedét 5 pont hátrányból kezdtük, de akkor mi még reménykedtünk! Az ellenfél csapata egy 7-0-ás negyedet zárt, ezzel beállítva a végeredményt. Gratulálok a PVSK Turbóegerek csapatának!
A következő ellenfél a Zombasket csapata, akik hasonló küzdeni tudással rendelkeznek, mint Oroszlánjaink! A zombaiak negyedről-negyedre fokozatosan húztak el. Ezen a mérkőzésen agyban fáradtunk el, és a zombai csapat egy-két kiválóságával nem tudtunk mit tenni. Gratulálunk a Zombasket csapatának!”

U14-es fiú kupa - Szekszárd

Február 4-én az u14-es korosztály második fordulóját rendezték Szekszárdon.

Kozármisleny SE - Bátaszéki SE 56:17 (9-5, 27-4, 5-4, 15-4)

Bátaszéki SE: Ruppert Edi -, Schroth Anna 2, Matzkovics Dóri -, Dékány Nóra 2, Bódi Niki 4, Sikabonyi Eszti -, Széles Tomi 4, Sánta Barbi -, Schroth Kinga 2, Bozsolik Ákos -, Szabó Fanni 3.

Mohácsi GYKSE - Bátaszéki SE 40:30 (15-3, 5-9, 8-8, 14-10)

Bátaszéki SE: Ruppert Edi 2, Schroth Anna 8, Matzkovics Dóri -, Dékány Nóra -, Bódi Niki 4, Sikabonyi Eszti -, Széles Tomi 3, Sánta Barbi 4, Schroth Kinga -, Bozsolik Ákos 6, Szabó Fanni 3

Horváth Rita, edző:

„Továbbra is mi vagyunk a bajnokság egyetlen résztvevője, akik koedukált csapattal indulnak. Bár kikaptunk mindkét mérkőzésen, a bátaszéki fordulóhoz képest egyértelmű javulás volt látható, az akarattal, és a küzdeni tudással maximálisan elégedett voltam. Mindenkinek egyaránt fontos szerepe van, nem számít, ki mennyit játszik, csak az számít, hogy mindig aki a pályán van, akkor adjon bele mindent. Ebben nem volt hiba. Összességében nagyon elégedett voltam a tegnap látottakkal. A Kozármislenynek és a Mohácsnak is okoztunk kellemetlen perceket, negyedeket, ami a bátaszéki fordulón még nem volt jellemző.

Amin továbbra is javítanunk kell, azok a lepattanók (bár láttam az igyekezetet, ez mindenképpen pozitív), a pontos passzok, a ziccerek és az, hogy fejben se adjuk fel. Sosem!”